Att arbeta inom CAD är spännande och hela tiden utvecklande eftersom tekniken är i ständig rörelse. Du kan jobba inom CAD både som konsult i egen regi och som anställd på olika positioner. Om du är egenföretagare behöver du ha rätt programvaror, dator, och ett bra kontor för att kunna arbeta effektivt. Om du har ett kontor är det bra att utrusta det med bra kontorsmaterial för att alltid ha det du behöver. Det finns massor med saker som du kan behöva fast du inte tänker på det. Papper, post-it-lappar, pennor, pärmar och skrivarpapper är verkligen bra att alltid ha på kontoret. När du beställer ska du inte glömma bort att beställa kaffe och kaffefilter. Gör en ordentlig beställning när du ska utrusta kontoret så att du kan ha ett litet lager av saker. När du arbetar med CAD i egen regi kan du ha nytta av att ha spetskompetens. Det är oftast expertis inom något område som är eftertraktat.

Använd rätt verktyg

Idag är CAD-tekniken en hörnsten i produktutveckling hos många framgångsrika företag. Det gäller hela tiden att under rätt omständigheter använda rätt typ av verktyg vid rätt tidpunkt för att vara framgångsrik. Det gäller verkligen att hålla dig uppdaterad och hänga med i utvecklingen. Det är även en stor fördel att vara lyhörd för hur ny teknik kan komma att påverka processerna som du arbetar med. Det är viktigt att inte bli bekväm med de gamla och välkända sätten att arbeta med CAD. Det är lätt att bli omsprungen om du fastar i det förgångna, speciellt om du är konsult i egen regi.

Fortbildning är viktigt

Lika viktigt som det är att använda rätt verktyg är det viktigt att arbeta tillsammans med kvalificerade personer om du inte arbetar helt ensam. För hur bra och fantastiska verktygen än må vara är produktdesign en väldigt kreativ och innovativ process som kräver formgivare och ingenjörer som kan sin sak för att få bra slutresultat. Om du är anställd och arbetar som exempelvis CAD-ledare är det ditt ansvar att se till att ha rätt personal som arbetar med rätt saker. Då är det även viktigt att se till att medarbetarna får den fortbildning som krävs för att hålla jämna steg med konkurrenterna.